1000386px

 

WAAROM MURIEL? Als fotografe leg ik gebeurtenissen vast op een zo mooi en helder mogelijke manier. In een uitvaartreportage komt daar nog iets bij. Ik zoom uit en maak een sfeerbeeld van de dag. Ik ben getuige van een verdrietig en intens moment. Die combinatie breng ik samen in een reportage die recht doet aan de uitvaart en de overledene. De fotoreportage is mijn interpretatie van de dag. Ik ben er niet op gericht alle mensen en alle bloemstukken in beeld te brengen. Ik geef een set beelden die samen het speciale gevoel van de dag helpen terughalen. En ben niet bang om het verdriet vast te leggen.

NIET VERVELEND, ZO’N FOTOGRAAF ERBIJ? Fotografen die in de weg lopen. Geen oog hebben voor emoties en subtiliteiten. Niet representatief zijn. Dat is tenenkrommend. Daarom is het belangrijk een fotograaf zorgvuldig te kiezen. Het is mijn ervaring dat mijn aanwezigheid als prettig vanzelfsprekend wordt ervaren. Professioneel en respectvol.

EN ALS DE FAMILIE ZELF OOK FOTO’S WIL MAKEN? Dat is altijd aan te raden. Het resultaat van mijn reportage is geen verslag-van-minuut-tot-minuut, maar een sfeerbeeld van de dag. Ook een videoverslag (vanaf een statief) is een goede aanvulling.

Waarom een uitvaartreportage?
Tarieven en contact

MURIEL JANSSEN
06 2865 1953
muriel@muur.nu